Vall-de-roures

Les Jornades Europees de Patrimoni honren Elvira de Hidalgo

Vall-de-roures, 29 de novembre de 2019

Les Jornades Europees de Patrimoni van arribar al novembre també al Matarranya. Sota la temàtica europea d’art i oci, la Taula del Sénia va organitzar una nova activitat al voltant de la vida i trajectòria d’Elvira d’Hidalgo.

Mestra i cantant lírica soprano nascuda a Vall-de-roures, i encara desconeguda per a molts, d’Hidalgo protagonitza desenes dels actes de la localitat en els últims mesos. Amb una sala al Museu de Vall-de-roures dedicada a la seva obra, la soprano segueix sent un dels pilars més importants de la capital matarranyenca després d’haver portat el seu nom fins al Teatre alla Scala de Milà. Aquesta vegada, el passat diumenge 24 de novembre, i en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat i la Fundació Valderrobres Patrimonial ‘Assumpció Tomás Foz’, la mestra de Maria Callas va ser l’epicentre d’aquestes jornades europees.

Un matí complet que va recórrer el casc de Vall-de-roures començant per una visita a la sala dedicada a la seva vida al museu de la localitat. Allà, elements de la seva obra, panells de la seva trajectòria i objectes de valor que va portar a teatres cèlebres de tot el globus corroboren el seu èxit musical. Després, les diverses desenes de persones que van poder assistir a la jornada van recórrer els carrers de casc antic del municipi per arribar fins a la Casa de Cultura. En ‘petit comitè’ i amb les places limitades, una peça original de 1909 que va demostrar l’obra de la cantant va delectar als espectadors en forma d’audiovisual.

Per clausurar la jornada, la veu de la soprano va inundar la sala d’actes amb diverses audicions que es van reproduir i que van transportar a tots els assistents al món real en què una Vall-de-roures va aconseguir arribar al més àlgid del panorama musical.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top