Vall-de-roures

La Comarca del Matarranya treu la part més terrorífica del nucli antic de Vall-de-roures

Vall-de-roures, 8 d’octubre de 2019

halloween 16 19-171b011c76 (1)
“Truc o tracte” va ser l’expressió que més es va repetir a Vall-de-roures pel dia de Tots Sants. Amb una iniciativa sota aquest mateix nom, les Antenes Informatives del Departament de Joventut de la Comarca del Matarranya van preparar una tarda d’allò més terrorífica el 31 d’octubre. Amb motiu de la celebració de la castanyada o ‘Halloween’ la plaça d’Espanya de Vall-de-roures es va omplir de petits. Amb disfresses de tota mena, com zombis, fantasmes, calaveres, bruixes i personatges de veritables contes de terror, van acudir des de primera hora de la tarda per assistir als tallers i manualitats. A més, els joves del Matarranya van poder participar en un taller de maquillatge professional en el qual es van pintar com els seus personatges de terror favorits. Un ‘photocall‘ va servir per a admirar les disfresses més originals, que també van ser premiades pels assistents.

L’ambient es va caldejar fins que per fi va caure el sol, quan el centre històric de la localitat va passar a ser el terrorífic protagonista. Una sèrie de proves pels laberíntics carrers de la part alta de Vall-de-roures formaven la gimcana terrorífica amb sortida a la plaça d’Espanya. Agrupats segons la seua edat, van sortir a la recerca d’ossos que completassen l’activitat. “En funció dels joves i del material, pensem cadascuna de les proves i l’ambientació que realitzem en diversos punts com el Calvari de la plaça de l’Església”, va explicar la tècnica de Joventut, Núria Gasulla.

Diversos dies abans, les joves Antenes Informatives comarcals van acudir com cada mes al centre de ATADI de Vall-de-roures en el qual van treballar esta temàtica. Diversos tallers van versar sobre decoració per a la jornada i al voltant de la cuina de panellets i la recreació d’històries de cadascun dels municipis.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top