Ràfels

Ràfels celebra el 25 aniversari de la Fira dels recursos naturals i medi ambient

Ràfels, 7 de novembre de 2019

fira rafels 3 (1)

Les noces de plata de la Fira de Ràfels arriben els propers 9 i 10 de novembre. Aquesta cita dedicada als recursos naturals i el medi ambient celebrarà el seu 25 aniversari amb esplendor. Un sopar de convivència congregarà a firaires i a veïns dissabte a la nit en honor al seu aniversari i desembocarà en gresca amb l’actuació de l’orquestra Màgia Negra.

Un aniversari que reflecteix la tradició i de la rigorositat d’actes que es mostren en aquesta Fira del Matarranya. Tallers, expositors i espectacles es concentren durant tot el cap de setmana. En aquesta edició, Ràfels comptarà amb un taller de restauració de cadires i un taller de cervesa artesanal. El municipi s’omplirà d’expositors procedents de diversos punts de la geografia espanyola que enaltiran els productes naturals, de quilòmetre zero i la producció alimentària a partir d’agricultura ecològica. Peces ecològiques i recursos naturals arribaran des del mateix Baix Aragó, i les províncies limítrofes de Saragossa i Tarragona.

En aquesta edició de la fira també hi haurà un espectacle de circ. En concret, diversos passis tindran lloc durant la jornada de dissabte. “Aquesta actuació és per a nens però també per a més grans, val molt la pena i és una manera de crear ambient al municipi perquè els veïns de pobles del Matarranya mai fallen en aquest tipus d’activitats”, va explicar Miguel Romero, regidor de Fires de Ràfels.

Però si hi ha una activitat fixa en el programa de la fira de Ràfels és el tast d’aiguardent. Un atractiu més de la fira en tant que serveix com a mostra i degustació de la destil·lació d’aquesta beguda tan coneguda. “Pràcticament l’acte principal de la fira és aquest, ja que molta gent no coneix tot el procés pel qual passa la beguda”, va assegurar Romero.

Durant tot el cap de setmana s’espera una gran afluència de públic. “L’essència de la fira és la mateixa. Abans servia per a ajuntar a tots els habitants de les masies i ara ens serveix per a passar una estona agradable amb veïns dels pobles del Matarranya”, va dir el regidor.

Diumenge es procedirà al lliurament de premis del Concurs de Fotografia de la Comarca del Matarranya amb més de 10 guardons entorn a diverses temàtiques. A més, durant tot el cap de setmana es podrà visitar una exposició de les fotografies premiades durant aquests 25 anys.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top