Mont-roig

El pernil de Terol aconsegueix enaltir la Fira de Mont-roig i el 5è aniversari del Concurs de Pernil

Mont-roig, 5 de novembre de 2019

Unes 50 parades dedicades a l’alimentació i a l’artesania van donar la benvinguda al novembre a la localitat del sud del Matarranya. Mont-roig va acollir un any més la seva cita firal aglomerant a la plaça de l’Ajuntament a tota mena d’estands sobre productes alimentaris i la plaça de l’Església es va omplir de parades d’artesania. Malgrat els incidents que va causar la meteorologia, “hi ha hagut molta gent que ha aprofitat el pont per visitar Mont-roig un any més des de Barcelona, Morella, Alcanyís i fins i tot Andorra”, va assegurar l’alcalde de Mont-roig, José Ramón Guarc. Més de 600 anys han proporcionat a la cita un clar protagonista, el pernil de Terol que es pretén promocionar a través de la seva dedicació plena a l’artesania i a l’agroalimentació.

fira mont roig

Manuel Rando, president de la Diputació Provincial de Terol, va ser l’encarregat d’inaugurar aquesta cita firal. “M’he sentit a casa, perquè aquesta fira té els mateixos objectius que la del meu poble, Calamocha, i es fonamenta en els objectius que perseguim en la nostra província per desenvolupar els productes agroalimentaris”, va dir el president. En aquesta línia, Rando va puntualitzar un dels objectius de la DPT de comercialitzar productes de qualitat com el pernil, l’oli d’oliva, el préssec o la tòfona de les empreses públiques i privades, destacant el grup productor Arcoiris a la comarca del Matarranya. Segons el president de la diputació, l’agroalimentació i l’energia són dos temes estratègics no només de la nostra província, sinó de tota la Unió Europea juntament amb altres sectors com el turisme i la connectivitat. “Terol segueix sent la gran desconeguda i aquí tenim els pobles més bonics del nostre país i hem d’aprofitar. Així és Terol, una joia que hem de mostrar al món”, va assegurar Rando.

El punt àlgid de la trobada va arribar durant la jornada de diumenge amb el V Concurs de talladors de pernil que finalment va guardonar Antonio José Sánchez, procedent de Badajoz, Abraham Cambres, que va arribar des de Múrcia i Ismael Álvarez de la comunitat autònoma asturiana. “És un concurs de molta qualitat, el jurat està format per grans experts i que atrau un gran nombre de públic. Tenim un bon producte però ben tallat encara guanya més qualitat”, va assegurar l’alcalde de la localitat. L’únic concurs de tot Aragó atrau talladors de tota la geografia espanyola que apropa el producte per excel·lència a la gastronomia de molts racons d’Espanya. A més, des de l’organització estan treballant per a que en l’edició de l’any que ve, el guanyador del concurs de Montroig obtinga una plaça per al Concurs Nacional de Talladors, l’esdeveniment més important del sector.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top