Vall-de-roures

Les llengües pròpies d’Aragó defensades per la CEACA

Vall-de-roures, 5 de novembre de 2019

ceaca llengua
La Coordinadora d’Entitats de l’Antiga Corona d’Aragó (CEACA) va celebrar l’últim cap de setmana d’octubre la seua XII trobada a la capital del Matarranya, Vall-de-roures. Una trobada que va abordar el tema de la història i les llengües pròpies dels tres regnes pertanyents a la coordinadora: Aragó, Balears i València. Per a això, es van programar activitats durant el dissabte i el diumenge centrats en la intervenció de diversos representants dels territoris i la consellera de Patrimoni Cultural i Llengües de la Comarca del Baix Aragó, així com l’historiador de Terol Juan José Barragán.

“A l’acte també es va convidar a representants de Nàpols i Catalunya que finalment no van acudir”, va reflectir Hector Castro. Durant el dia es va abordar la defensa de la llengua pròpia dels territoris amb la participació de l’Associació d’Amics del Chapurriau a la taula rodona. “Durant tota la jornada i en diversos actes hem exposat la situació actual de les llengües d’Aragó en totes les seues modalitats i la seua història”, ha explicat Castro.

Poemes, llengües i filologia va ser l’epicentre del programa. Durant el matí de diumenge, va tenir lloc un homenatge i ofrena floral a Elvira de Hidalgo, mestra i cantant de lírica natural de Vall-de-roures.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top