Mont-roig

El pernil, centre de la cita firal de Mont-roig dedicada al producte local i l’artesania

Mont-roig, 31 d’octubre de 2019fira montroig 15

Des de 1382 Mont-roig compta amb el concepte de les cites firals que es donaven fa més de 600 anys abans de l’arribada de l’hivern per intercanviar aliments i estris. Actualment, el format vigent arribarà els dies 2 i 3 de novembre a la seua XXIX edició amb la finalitat de promocionar els productes locals.

Artesanies, productes de joieria i bijuteria, fustes, aromes, vímet i cistelleria seran alguns dels productes artesans que es mostraran a la fira. A més, al recinte també es podrà descobrir com es fabriquen encara a mà molts estris i objectes quotidians. “Arribaran molts productors del Matarranya i del Maestrat, sobretot artesans que mostraran els seus oficis”, va assegurar Glòria Blanc, regidora de l’Ajuntament de Mont-roig.

Amb el programa ‘Un gran gust’ des de l’organització de l’esdeveniment es contribuïx a promocionar les exquisideses del territori, oferint la degustació de racions dels diferents productes.

La fira es complementarà també durant els dos dies amb un seguit d’actes lúdics complementaris. L’actuació de la batucada Sambalá amenitzarà la tarda de dissabte i la nit el grup de diables Foc i Flama reprendrà la festa que desembocarà en ball a la sala cultural de Mont-roig. A més, durant tot el cap de setmana hi haurà actuacions itinerants del Mag d’Oh! i atraccions per als més petits.

“L’objectiu és que les activitats s’encadenen unes amb les altres perquè ningú s’avorrisca i la gent gaudisca de la festa al carrer”, va explicar Blanc. Pel que fa al diumenge, “el centre de la fira és el pernil perquè considerem que és el motor de la comarca del Matarranya”, ha argumentat.

Així doncs, un dels actes que, malgrat la seua curta trajectòria, més públic atreu és el Concurs de Talladors de Pernil. Durant el matí del diumenge dia 3 se celebrarà esta V edició de la cita, l’únic concurs oficial a tot Aragó i que comptarà amb la presència de Miquel Àngel Abril com a president del jurat i Ricardo Mosteo, representant de la Denominació d’Origen. En la present edició, es coneixerà al nou guanyador que s’unirà als guardonats en les edicions anteriors: Pablo Martínez de Jumilla, Crist Muñoz de Sevilla i José Alcobendas de Còrdova.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top