Vall-de-roures

‘Dona i emprenedora’ fomenta la sostenibilitat i les xarxes femenines

Vall-de-roures, 17 d’octubre de 2019

Les dones són clau per al funcionament de la societat i constitueixen un ens fonamental en el medi rural. Tot i així, les estadístiques demostren que els llocs de responsabilitat a què accedeixen són escassos i que tenen més dificultats per accedir al món laboral des de la paritat. Aquest panorama, sumat a la masculinització del sector primari, fa que algunes decideixin desenvolupar les seves idees en forma de negoci.

Per fomentar l’auto-ocupació sostenible, la Comarca del Matarranya va organitzar el passat dimarts 8 d’octubre un taller sota el títol ‘Dona i emprenedora’. Un matí enfocat a donar eines que permetessin a les dones desenvolupar-se en els seus propis negocis.

Gràcies al finançament rebut per l’Institut Aragonès de la Dona, les assistents van gaudir d’aquesta experiència en la qual es van establir les bases de conceptes fonamentals per al desenvolupament d’idees empresarials. Així, el temari va incloure formació sobre tendències innovadores, elecció d’estratègies responsables per a projectes, idees per al desenvolupament sostenible i, també, un pla personalitzat per a cada negoci o projecte.

Regularment des de la Comarca s’ofereixen diverses formacions enfocades a les dones del Matarranya, cadascuna amb un format i una òptica diferent. Aquesta, a més, va posar especial èmfasi en la importància del component emocional. Un taller que, a més de promoure tot aquest coneixement, ha buscat establir una xarxa de contactes entre les diferents dones emprenedores del Matarranya.

En aquest sentit, Diana Albors, psicòloga de la Comarca va insistir que “és un taller dirigit i pensat per a la dona rural, ja que ser rural té uns condicionants especials. Òbviament un dels objectius és la formació, però ens sembla imprescindible promoure el contacte entre emprenedores del territori, ja que connectar amb altres ajuda a desenvolupar de manera sostenible el negoci “.

Una jornada a la qual van assistir un total de 10 dones d’àmbits molt diferents, fet que va fomentar l’atenció individualitzada a cada un dels projectes. “La dona és fonamental en el medi rural i el taller pretén insistir en la necessitat d’assentar dones en aquestes zones. La base de l’entramat social depèn molt d’elles“, va comentar Albors

Sabina Colomé
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top