Societat

Embou portarà la fibra òptica a tots los pobles del Matarranya

Matarranya. 11 de setembre de 2019
L'anunci publicitari actual d'Embou es va gravar al centre de Vall-de-roures. // JP

L’anunci publicitari actual d’Embou es va gravar al centre de Vall-de-roures. // JP

Tots els municipis del territori podran gaudir d’esta nova tecnologia Embou en els pròxims mesos

Este mes de setembre arrenca amb bones notícies per a la tecnologia en el Matarranya. La fibra òptica començarà a desplegar-se per tota la comarca del Matarranya la primera setmana d’octubre. Després de mantenir diverses reunions amb el grup MásMóvil, la seua operadora aragonesa Embou i el seu distribuïdor comarcal, Puyo Área Tecnológica, han tret un projecte endavant de la instal·lació de fibra òptica a tots els municipis del Matarranya. En este sentit, el territori formarà part d’un projecte pilot d’esta operadora a Aragó, a excepció de Vall-de-roures que gaudix ja des de fa un parell d’anys del servei.

A priori el projecte dissenyat solament concernia la instal·lació de fibra òptica en algunes localitats. Concretament, amb el pla inicial provinent des d’Europa la fibra arribaria fins a Calaceit, Massalió i Beseit, localitats que gaudiran d’estes condicions immediatament. D’esta forma, les 14 localitats restants no podien gaudir de la cobertura d’Embou amb la tecnologia de fibra òptica que sí que inclourà el nou projecte pilot. Durant el mes de setembre, l’operadora s’ha encarregat de notificar als consistoris pertinents i d’estar en contacte en la institució comarcal per al desplegament que, en principi, es farà efectiu el pròxim mes d’octubre. “Actualment estem totalment centrats en l’enginyeria del projecte, el disseny de xarxes troncals i amb reunions municipals i comarcals”, va explicar Sergio Puyo, responsable de Puyo Àrea Tecnològica, distribuïdor Embou al Matarranya. Després d’este procés, uns 4 o 5 mesos de desplegament seran necessaris per a certificar la xarxa i activar el servei de banda ampla a través de fibra òptica en tota la zona.

Unes característiques òptimes de les quals de moment només gaudix la capital. Velocitat simètrica amb els mateixos megues de pujada i baixada amb diverses franges de velocitat, partint de 50, 100 i fins a 300 Mb en funció de la tarifa. “No es pot comparar amb l’ADSL, una tecnologia obsoleta ja a les grans ciutats. Comparant-ho amb la tecnologia Wimax, este serà més ràpid i més fiable”, va reconéixer Puyo.

Una aposta arriscada per a una zona aragonesa que sofrix de despoblació i que reivindica constantment per estes comunicacions. Els pocs habitants en tota la extensió comarcal fan del projecte un nou compromís amb l’entorn rural aragonés per part del grup Embou. “L’empresa ja va apostar fa uns anys per aconseguir el canvi dels 30 Mb del Wimax i com tant la labor com el resultat en el territori van ser positius, es vol invertir en l’ampliació de cobertura amb la instal·lació de la fibra”, va afirmar Puyo, que va afegir que “apostem no només per la comarca, sinó per tota la província de Terol per a vertebrar i donar serveis directes a tots els nostres clients. Portem tot l’any treballant per a aconseguir la fibra òptica i continuem apostant per això”.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top