Societat

‘Sagalets’ comença el curs 2019-2020 en un total de 45 usuaris

Matarranya, 3 de setembre de 2019
Logo Sagalets

Logo Sagalets

L’Escola d’Educació Infantil tindrà les mateixes aules, 11 xiquets menys i  enguany l’entitat estrena logotip

L’Escola Comarcal d’Educació Infantil (EEI) ‘Sagalets’ va començar el curs ahir dilluns 2 de setembre amb un total de 45 usuaris repartits entre 8 aules situades en tants altres municipis. “Encara que durant l’estiu semblava que no es podrien obrir les mateixes aules que l’any passat, al final sí que s’han pogut mantindre a pesar que hem baixat una mica en el nombre d’alumnes (s’ha passat de 56 a 45 xiquets i xiquetes)”, va explicar Rafa Martí, president de la Comarca del Matarranya.

Analitzant els números al detall trobem que este curs 2019-2020, les aules de Queretes i Valljunquera compten en 8 alumnes, les de La Vall i La Portellada en 6, la de Mont-roig en 5, i les de Massalió, Beseit i Fondespatla en 4. En estes 8 aules gestionades per l’entitat comarcal es cobrixen gran part de les necessitats del territori. A més, per a aquelles famílies que no residisquen en cap d’estes localitats, l’administració comarcal oferix una ajuda econòmica perquè puguen portar als seus fills o filles a les instal·lacions més pròximes. “Des del consell comarcal pensem que hem de facilitar el màxim possible l’accés de tots els veïns a este servei. I encara que no podem oferir un transport especial per a estos usuaris, sí que oferim una subvenció per a cobrir el quilometratge de les famílies que vulguen portar als seus fills o filles a l’aula més pròxima”, va apuntar Martí, que també va assenyalar que “és un servei fonamental per al territori perquè facilita la conciliació laboral i familiar. Un pilar fonamental perquè les famílies joves puguen desenvolupar la seua vida a la zona”.

Durant estes primeres setmanes de funcionament, totes les aules desenvolupen un període d’adaptació, sobretot dirigit als nous alumnes, en el qual els xiquets i xiquetes van a poc a poc adequant a les instal·lacions, a la professora i a l’horari. “Estos primers dies són d’adaptació, i en molts casos, els alumnes nous van ampliant a poc a poc l’horari que passen en les instal·lacions. Però en 8 o 10 dies, ja estaran totes les aules funcionant amb total normalitat”, va afirmar el president de la Comarca del Matarranya.

Cal recordar que esta EEI ‘Sagalets’ es finança gràcies a les aportacions de tots els nivells administratius. “Rebem subvencions del DGA i DPT, i la resta l’assumim al 50 per cent entre Comarca del Matarranya i cadascun dels ajuntaments dels municipis en els quals està l’aula oberta”, va dir Martí, qui també va voler recordar que “un altre punt molt important que s’ha de tindre en compte és que totes les aules treballen sota una única direcció. Això fa que tots els alumnes tinguen la mateixa educació i desenvolupen les mateixes activitats i projectes”.

Finalment, únicament s’ha de ressaltar que el funcionament del servei serà pràcticament el mateix que durant el curs passat. L’única novetat és que enguany l’entitat estrena logotip. La imatge corporativa de l’EEI ‘Sagalets’ és la de la imatge d’un cavall, basada en el gravat d’època ibèrica d’un deixant oposat en el jaciment de Torre Cremada de La Vall. Este cavall forma part d’una composició, en la qual sobre una base de pedra arenisca es representen tres èquids i un cèrvid d’estil esquemàtic. Des de l’entitat es va destacar que “s’ha triat esta imatge perquè entronca amb el nostre passat iber i a més el cavall és una figura representada en múltiples ocasions, com a joc o joguet per a xiquets”.

MARC MARTÍ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top