Pena-roja de Tastavins

La III Tastavins Trail, en dos noves propostes, obri les seues inscripcions

Pena-roja de Tastavins, 1 d’agost de 2019

A les sis propostes de l’any passat, la tercera edició sumarà dos noves distàncies al Tossal Hereu

Per tercer any consecutiu arriba a l’octubre la carrera de muntanya Tastavins Trail. Un esdeveniment esportiu que augmenta exponencialment any rere any quant a oferta esportiva. Enguany, com a novetat, s’oferiran un total de 8 distàncies per a realitzar el pròxim 5 d’octubre. La posada en marxa de dos noves proves per a esportistes experimentats, de 22 i 32 quilòmetres respectivament, s’unixen a les propostes anteriors.

En total, 8 propostes dividides en diferents distàncies que van des dels 3 fins als 32 quilòmetres i que es poden realitzar tant caminant com corrent. Un ampli rang de distàncies i modalitats per a aconseguir mobilitzar a tota la família. “Els que hem estat tota la vida practicant esport sabem que a les carreres sempre acudixen els acompanyants: fills, amics o familiars. El que volíem traslladar a la Tastavins Trail és una carrera en què tothom que es desplaçara fins aquí tinguera la seua modalitat”, va explicar Luis Lizana, director de l’esdeveniment esportiu.

Les novetats són les proves més experimentades. Les dos rutes recorreran les muntanyes en el punt de referència del Tossal Hereu, el cinqué cim dels Ports i que posseïx una altitud de 1326 metres. La primera novetat serà una marxa senderista de 22 quilòmetres i la segona serà una carrera de muntanya de 32 quilòmetres, un recorregut que podria albergar en un futur una copa regional o nacional de ‘trail’. “Sembla que com més dificultat, atrau més participants que els agrada superar-se”, va explicar Lizana.

Tres dies de programació que inclouen proposades com la Fira d’esports i naturalesa del Matarranya, visites guiades al jardí botànic Flora i la presentació de les rutes del projecte Peñarroya 1300, una iniciativa recolzada per les federacions aragoneses de ciclisme i muntanyisme mitjançant la qual es crearan uns 200 quilòmetres de rutes senderistes, ciclables i de carrera de muntanya en el Massís dels Ports. Paral·lelament, el descens de BTT en el centre de Peñarroya serà un espectacle per a tots els assistents.

Les inscripcions estan ja obertes i es poden formalitzar tant de forma electrònica com presencial. Durant el mes d’agost tindrà lloc la presentació oficial de la prova en la qual es detallaran els aspectes tècnics i la programació.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top