Queretes

Queretes presente a Miriam Salvador com a Reina de Festes 2019

Queretes, 12 d’agost de 2019
Laia Llerdá, Lucía Bonfill, Miriam Salvador i Marina Mayayo, acompanyades pels Quintos 2019. // PVS

Laia Llerdá, Lucía Bonfill, Miriam Salvador i Marina Mayayo, acompanyades pels Quintos 2019. // PVS

Laia Llerdá i Marina Mayayo, Dames 2019,  i Miriam Salvador, Reina de Festes, van estar acompanyades pels Quintos

Les Festes d’Agost de Queretes donen pas a una intensa setmana d’actes sobretot taurins que omplin els carrers del poble. Encara que oficialment són només del 14 al 17, este dissabte dia 10 va tindre lloc la Presentació de la Reina, Dames i Quintos 2019 a càrrec de la orquesta Nueva Samurái.

Estaven ja totes preparades i es van reunir com de costum a casa de la Reina. Va ser la Banda Francisco Turull de Queretes l’encarregada d’anar a buscar-les i que es reuniren en la Corporació Municipal a la plaça Major, des d’allí, acompanyades per Quintos, familiars, amics i visitants van acudir al Recinte Firal. Miriam Salvador va rebre el reinat de Festes 2019 de mans de la reina de l’any passat, Lucía Bonfill i va donar les gràcies per “la companyia en esta nit que feia tants anys que esperava”, però la Reina també va aprofitar per a valorar el seu poble, els seus costums i tot el que li han donat els racons i veïns durant els seus 18 anys. A més, va assegurar que “encara que ara marxo de Queretes per a estudiar, tornaré perquè aquí estan les meues arrels”.

Lo pregó de festes, este any a càrrec de Juan Antonio Gascón Panadero va donar inici a la setmana repleta d’algaravia. Gascón, mestre de Queretes durant molts anys, va fer un repàs del que va ser la seua vida al municipi, a més de contar anècdotes i posar en valor el patrimoni, cultura i educació tant necessària. Durant l’acte, també van tenir lloc els dos temes més recurrents actualment: l’aigua i el despoblament. Va ser Fernando Camps, alcalde de Queretes, qui durant la seua intervenció va demanar disculpes pels talls nocturns que estan sofrint i va assegurar que lluitaran per prendre noves mesures per a portar el recurs hídric al municipi.

Lucía Bonfill li va passar lo reinat a Miriam Salvador. // PVS

Lucía Bonfill li va passar lo reinat a Miriam Salvador. // PVS

La prèvia dels dies grans serà el dimarts 13 que, encara que no oficialment, ja tindrà actes per a tots: parc aquàtic per als xicotets i batucada per a calfar motors. Però la festa es deslligarà este dimecres al migdia. Els coets i volteig de campanes iniciaran les festes que s’inauguraran la mateixa vesprada amb el Txupinazo amb la xaranga SSB, després de la Festa de les Paelles que servirà per a calfar motors.

Des del dimecres fins al dissabte Queretes presumirà d’un dels seus costums més arrelats: els actes taurins. Els bous embolats il·luminaran la plaça a les nits i les vaquilles provinents de diverses ramaderies amenitzaran les vesprades de calor. Durant estos dies també se succeiran les orquestres i les discomòbils en el recinte municipal. Com tots els anys, les misses en honor a l’Asunción de la Mare de Déu, a l’església parroquial, i en honor a Sant Roc, en la capella de Sant Roc, els dies 15 i 16 tal vegada marquen la part més tradicional del programa.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top