Queretes

Viure immers en l’anglés durant una setmana: ‘Summer Matarranya’

Queretes, 4 de juliol de 2019
Totes les activitats lúdiques i didàctiques es fan en anglés. // MJG

Totes les activitats lúdiques i didàctiques es fan en anglés. // MJG

Els campaments de primària que es realitzen a Queretes compten amb monitors i natius perquè tot es desenvolupe en anglés

‘Summer Matarranya’ és una iniciativa d’immersió lingüística anglesa duta a terme per la Comarca del Matarranya. Uns campaments d’entre tres dies i una setmana de durada que submergixen als xiquets del Matarranya en una experiència completament en anglés tant quotidiana com educativa.

L’alberg de Queretes, en l’antiga estació ferroviària, es convertix en angloparlant per uns dies, i és que totes les activitats a càrrec d’anglesos natius o monitors es duen a terme en este idioma. “L’objectiu és que, encara que no isquen d’aquí parlant perfectament en anglés, perden la vergonya i s’acostumen a moure’s en este ambient”, va admetre Nuria Gasulla, tècnica de joventut de la Comarca al capdavant de l’estada. Per a fomentar la interacció en llengua anglesa, es realitzen activitats lingüístiques, però també jocs i excursions. Cada dia s’aborda un tema: sentiments, ciència o medi ambient són algunes de les temàtiques sobre les quals s’exposen les activitats i vocabulari. Masterchef Júnior i un canal de YouTube que duen a terme els mateixos alumnes són les activitats amb més èxit.

La segona edició del ‘Summer Matarranya’ va iniciar dilluns passat i és que l’estrena del passat estiu va ser tot un èxit entre els escolars. La iniciativa es dirigix a alumnes de primària com una alternativa a l’activitat comarcal ‘Riu a l’estiu’. Així, ‘Summer Matarranya’ està dirigit a l’alumnat de segon i tercer cicle de primària. En dos torns, els més grans de 5é i 6é de primària, realitzen una estada d’una setmana; els de 3r i 4t, solament passen uns 3 dies en els campaments. “En l’edició anterior, les dos estades van ser de tres dies, però davant la demanda de poder allargar-ho, hem decidit augmentar a una setmana el primer torn”, va explicar Gasulla. Els dos grups compten amb 20 participants del Matarranya però també es desplacen des d’Alcanyís i Alcorisa. Per a la pròxima edició es preveu que ‘Summer Matarranya’ cresca, ja que diversos sol·licitants s’han quedat en llista d’espera. De moment, “tenim ja una primera avaluació i és que molts dels quals van vindre l’any passat, han repetit”.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top