La Vall del Tormo

Inicien les obres de rehabilitació de l’església del Mas del Llaurador

Mas del Llaurador, 4 de juliol de 2019
Les obres de l'església ja estan en marxa. // PVS

Les obres de l’església ja estan en marxa. // PVS

En un mes podrem veure acabada l’Església de Sant Joan Degollat i a la fi d’agost se celebrarà la seua festivitat

L’església de Sant Joan Degollat del Mas del Llaurador per fi ha iniciat les seues obres de rehabilitació. Una actuació del Govern d’Aragó que ascendix a més de 100.000 euros i que actuarà tant en l’estructura interna com externa de l’edifici històric d’esta pedania.

La reforma portava sent una reclamació diverses legislatures. Les demandes internes de l’ajuntament de Valljunquera al Govern d’Aragó van ser una constant en tant que escometre una reforma que ascendia a més de 100.000 euros suposava un cost molt elevat de fons públics del Consistori. En este sentit, es van formular les sol·licituds a diverses entitats públiques sent finalment el Director General de Patrimoni del Govern d’Aragó qui va donar llum verda per a rehabilitar l’església.

Unes obres que van iniciar fa diverses setmanes després de la signatura del contracte entre el ministeri de ‘Suelo y Vivienda’ del Govern d’Aragó i l’empresa adjudicatària i que es preveu que finalitzen en el termini d’un mes amb la finalitat que a la fi d’agost, tant els veïns de La Vall com els de Valljunquera puguen acudir a celebrar la festivitat de Sant Joan Degollat.

L’edifici de l’Església de Sant Joan Degollat s’inserix en l’estil neoclàssic i data del segle XVIII. L’actuació comprén obres estructurals mitjançant les quals es rehabilitarà la teulada. Encara que en un inici es va sol·licitar solament la reforma dels laterals, els arquitectes van confirmar la restauració de la teulada, l’antiga porta d’entrada molt deteriorada i les finestres i resta d’estructura externa. La nova cara de Mas del Llaurador cobrirà la preocupació d’ensulsiada parcial d’este patrimoni que pertany a Valljunquera. “Veurem com totes les famílies que provenen del Mas del Llaurador podran veure-la per fi acabada”, va explicar Susana Traver, alcaldessa de Valljunquera, “és un desig de fa molts anys que per fi s’està complint i veurem com esta església recobra vida a partir del mes d’agost”.

Un bé patrimonial que suposa identitat, història i que recorda d’on provenen sobretot els veïns d’estes dos localitats. “Per a mi, veure com este municipi ha quedat és la viva imatge de la despoblació que patim dia a dia en el Matarranya“.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top