Massalió

‘Riu a l’estiu’ fa música i excursions en los xiquets de la comarca

Matarranya, 3 de juliol de 2019
Els xiquets de 'Riu a l'estiu' de l'aula de Massalió. // PVS

Els xiquets de ‘Riu a l’estiu’ de l’aula de Massalió. // PVS

A més dels habituals jocs, dinàmiques de grup o excursions, es dedicarà un dia a musicoteràpia i se visitarà el jardí botànic de Flora

Dilluns 24 de juny es va iniciar una nova edició de la iniciativa ‘Riu a l’Estiu’ a la que enguany participaran al voltant de 270 nens i nenes de diferents municipis del Matarranya. Pràcticament unes colònies a càrrec de monitors de temps lliure que fan desenvolupar unes altres habilitats dels xiquets que no es treballen tant en l’àmbit educatiu. Jocs cooperatius, arts i diversió són els pilars fonamentals que guien els matins a les diferents aules del territori.

‘Riu a l’Estiu’ va sorgir com una iniciativa per facilitar la conciliació laboral i familiar dels veïns del Matarranya. “És una activitat que any rere any té molts participants, quasi que sempre millorem el nombre de xiquets”, va dir Salomè Roquer, tècnica d’esport de la Comarca del Matarranya. “Pel que fa a participació estem en els mateixos nivells que estos últims anys. Potser una miqueta per sobre”, va explicar Roquer.

Com en anys anteriors, alhora han començat totes les activitats pertinents de l’època estiuenca a la Comarca del Matarranya: ‘Riu a l’estiu’, la natació i l’aquagym. Les activitats per a xiquets s’han dividit en dos períodes de tres setmanes perquè no coincidixen los horaris i els alumnes puguen assistir a totes les activitats, de manera que els pobles que primer tenen natació, després canvien a ‘Riu a l’estiu’ i viceversa.

Finalment, este any, a més dels habituals jocs, dinàmiques de grup o excursions, durant ‘Riu a l’Estiu’ es dedicarà un dia a la musicoteràpia. Com és habitual, cada monitora en el seu municipi prepara les activitats que crega més convenients per al grup i un dia durant les tres setmanes d’activitats, tots los xiquets del torn faran una excursió a Flora, el nou jardí botànic de Pena-roja de Tastavins.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top