Matarranya

El carrer Major de La Freixneda i l’N-232 centren la visita del subdelegat de Govern de Terol

La Freixneda – 30 de novembre de 2018
José Ramón Morro, subdelegat del govern a la província (centre) junt a l'alcaldesa de La Freixneda, Carmen Aguilar, durant la seua visita a esta localitat // J.P

José Ramón Morro, subdelegat del govern a la província (centre) junt a l’alcaldesa de La Freixneda, Carmen Aguilar, durant la seua visita a esta localitat // J.P

Des de l’Ajuntament van sufragar els costos per sanejar la Plaça Major i els porxos, de manera que amb esta obra completarien la remodelació del nucli històric de La Freixneda

La localitat de La Freixneda va rebre al subdelegat del Govern a la província de Terol, José Ramón Morro, este dijous. Una visita que li va acostar fins a la localitat per conéixer el municipi i anunciar que la sol·licitud de l’Ajuntament de col·laboració de l’1,5% cultural del Ministeri de Foment per a la reforma del Carrer Major de La Freixneda, ha estat prioritzada des de la delegació del Govern perquè puga executar-se amb fons del 2018.

Esta localitat del Matarranya és una de les més visitades de la comarca en tant que està declarada Conjunt Històric i gran part de la seua població subsistix d’este turisme. De fet, des del mateix Ajuntament van sufragar els costos per sanejar la Plaça Major i els porxos que la componen, de manera que amb esta obra completarien la remodelació del nucli històric de La Freixneda.

El projecte està acceptat com a proposta a l’espera de rebre una resolució completa com més aviat i comprendrà les obres de pavimentació, sanejament i es col·locarà pedra sorrenca per seguir la mateixa línia que es va utilitzar a la plaça. Des de la Comarca del Matarranya, Rafa Martí, va assegurar que a més de ser un projecte fructífer per localitat, és d’agrair que Morro visités la localitat, sent el Matarranya una de les comarques més perifèriques de la província de Terol.

Pla de viabilitat hivernal a l’N-232

El subdelegat de Govern de la província es va reunir fa pocs dies amb la seua homòloga de Castelló en la que van revisar qüestions de coordinació fonamentals en carreteres nacionals, responsabilitat del Ministeri de Foment i de les agrupacions de trànsit de la Guàrdia Civil, entre d’elles: el tram de l’N-232 de Ràfels al límit de la província. José Ramón Morro va explicat que “des de la mateixa unitat de carreteres de Terol ens van dir que per al Pilar podríem obrir el tram, se’ns va dir posteriorment que abans d’acabar l’any i per temes de lliscament de vessants, ens han dit que ens anirem al mes de febrer del 2019. Vaig tenir fa pocs dies l’oportunitat de veure l’obra i està bastant completa amb la senyalització vertical acabada i l’horitzontal gairebé també. Creiem que es podrien complir estos terminis”.

Este tram que afecta directament al Matarranya i que es troba des de fa més de vint anys en obres, Morro va anunciar que en l’última Comissió Provincial de vialitat hivernal es va adoptar de cara a estos mesos vinents d’hivern “un acord que, en cas que fos necessari, es faça servir la via nova per emergència“.

Paula Viver i Annabel Roda 
1 Comment

1 Comment

  1. Jordi

    30 novembre 2018 at 14:22

    Pues es una pena gastar un dinero público en adecentar unos porxos para que los bares lo llenen de mesas los ensucie y los degrade y todo esto com la permisividad del Ayuntamiento que le da lo mismo.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top