Matarranya

Millan: “En només un mes i mig s’han creat més de 100 llocs de treball amb el 113”

Queretes, 5 d’abril de 2018
ramón millán

Millán, al seu despatx amb la proposta del “113: SOS Teruel” sobre la taula.

En declaracions a Ràdio Matarranya durant la visita a la Fira del Vi i Mercat Medieval de QueretesRamón Millán, president de la Diputació Provincial de Terol va parlar del projecte “113: SOS Teruel” assegurant que “en només un mes i mig que porta en marxa este programa s’han creat més de 100 llocs de treball, simplement parlant amb les empreses i eliminant burocràcia”.

Esta proposta sobre la qual l’Oficina de Programes Europeus de la Diputació Provincial porta treballant anys, quantifica les necessitats de la província amb l’objecte de generar ocupació i activitat econòmica en les deu comarques per a combatre la despoblació. Així, “113: la locomotora para la revitalización territorial” planteja la creació de 10 pimes per comarca (sumarien 100), 1 empresa de grandària mitjana en cadascuna de les 10 comarques (10) i 3 grans empreses en la província (3), un total de 113 empreses. La idea de la DPT és que estes 113 empreses compten amb el suport financer del FITE, dels plans plurirregionals que cofinancen Europa i l’Estat Espanyol, i de la ITI de Terol, que Europa va crear per a la província. A més, Millán va apuntar que “les empreses, a més de comptar amb ajudes econòmiques, han de tenir uns beneficis fiscals exclusius per al món rural que haurien d’haver existit des de fa molts anys, la qual cosa ho sol·licitarem tant al Govern Central com a l’Autonòmic”.

D’altra banda, en referència a l’anunci que va fer el President de Govern d’Espanya, Mariano Rajoy, dimecres 21 de març a Terol, entorn del Pla “300×100 el President de la DPT, va apuntar que “este pla ha de ser una realitat, és una necessitat. Nosaltres teníem un pla molt més modest sobre este tema que paralitzem momentàniament, ho hem posat a la seua disposició i on no arribe el Govern Central, arribarà la Diputació”.

Quant a la visita de Mariano Rajoy a Terol, Millán també va apuntar que “vaig trobar a faltar en les paraules del President l’A-68 i el projecte que fa uns dies, ja vaig plantejar al Ministeri de Foment sobre la construcció de l’autovia entre Alcolea de la Pineda i Tarragona. Quan vaig tenir l’oportunitat de parlar amb el President li vaig dir i li vaig demanar una reunió per a tornar-li-ho a traslladar. Crec que estes infraestructures són prioritàries i vertebrarien la província de Terol per complet. Rajoy tan sols va parlar de la finalització de les obres de la N-232, que és una infraestructura important, però crec que els terolencs tenim el mateix drets a tenir autovies en condicions, igual com les que tenen en altres zones”.

Jordi Puig
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top