Lledó

Lledó tindrà una nova variant que resoldrà la circulació de camions i vehicles pesats

20170903 Lledó ObresVariant

L’empresa que farà esta actuació té intenció d’iniciar els treballs este mes de setembre. Ramón Millán, president de la Diputació, explique que l’execució de les obres es farà en dos fases

Lledó resoldrà en cosa de mesos una de les seues reivindicacions històriques. I és que d’una vegada per totes la població tindrà una variant que desviarà el trànsit pesat i els camions, evitant les estretors de la travessera. De fet, i coincidint amb la celebració de les Festes Patronals en honor a Santa Rosa, l’empresa que farà les obres s’ha posat en contacte amb l’ajuntament, informant que la intenció és començar a portar màquines i iniciar els primers moviments de terra este mes de setembre. Parlem d’un projecte que tal com va concretar Ramón Millán, president de la Diputació, present a l’inici de les festes de Lledó, farien en dos fases. En una primera fase, que començarà en qüestió de setmanes, s’invertiran aproximadament 40.000 euros i suposarà crear el nou traçat, que quedaria en terres però ja es podria utilitzar. En una segona fase se procedirà a asfaltar tota la variant.

Ramón Alonso és l’alcalde de Lledó, i va concretar que “l’actual travessera és un punt crític que tenim. És un traçat perillós, i ha arribat un moment que la circulació és completament impossible. Els camions no poden passar. Els tractos cada vegada són més grans. Els aperos, igual. I ens hem trobat que ni autocars ni camions poden passar pel poble. Aquí tenim explotacions, tenim dos empreses de vi molt importants. Pensem que resoldre l’estat de la travessera és necessari”, va apuntar l’alcalde de Lledó. De fet, dijous de la setmana passada, un dia abans de començar les Festes Majors, “l’empresa encarregada ens ha notificat la intenció de dur les màquines per a començar les obres a finals de mes”. Una connexió radial que anirà per la cara est de la vila i que quan estiga feta facilitarà la intersecció i les connexions entre Queretes, Arenys de Lledó i Arnes al seu pas per Lledó.

Per la seua part, Ramón Millán, president de la Diputació, va apuntar que “precisament estos dies se li ha comunicat a l’ajuntament la intenció d’iniciar les obres. En el seu dia es van adjudicar aproximadament 40.000 euros que serviran per a dur a terme tot el moviment de terres. La intenció de l’empresa és començar este mes de setembre. I amb esta primera fase es faria tot el moviment de terres” de la futura variant, va entendre el president de la Diputació. Una variant, per cert, que ajudarà “a alliberar el trànsit pesat per un poble que té carrers estrets”. Al mateix temps, Ramón Millán va considerar que “una vegada acabada esta primera fase quedarà una pista en terres amb un bon pis”, la qual es podrà utilitzar. Paral·lelament, i en una segona fase que es vol preparar d’aquí a poc, es faria l’asfaltat de la variant. La intenció de la Diputació es tindre la variant com més prompte, millor.

En relació a les comunicacions i connexions de Lledó, el consistori també està pendent de la instal·lació de la marquesina a la bifurcació de la carretera de Lledó i la T-333 en el projecte de millora del transport públic entre Tortosa i el Matarranya i la Terra Alta. L’asfaltat de la parada de bus ja està fet.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top